Poliţiştii bucureşteni vor monitoriza zilnic traficul din elicopter

trafic bucurestiPoliţia rutieră din Bucureşti a apelat mai nou la elicopter pentru a gestiona problema traficului. Circulaţia dificilă i-a determinat pe mai-marii Poliţiei Capitalei să recurgă la această metodă pentru a-i trimite pe agenţi în teren acolo unde situaţia este mai dificilă. 
Poliţiştii spun că în această perioadă previziunile sunt sumbre. Urmează sărbătorile de iarnă, astfel încât traficul va fi din ce în ce mai aglomerat, mai ales în zona centrelor comerciale. Astfel, au decis să survoleze străzile Capitalei cu elicopterul în fiecare zi.

Sursa: Realitatea TV

Posted in Etichete: | 0 comentarii

Pana la sfarsitul anului Carburantii vor depasi 4 lei pe litru

Pretul carburantilor ar putea sa creasca cu pana la 20 la suta pana la finele acestui an, a declarat, pentru The Money Channel, presedintele Asociatiei Benzinarilor Particulari, Ion Tache.
Daca pretul petrolului va depasi granita celor 100 de dolari pe baril, cresterea va fi inevitabila, iar impactul economic va fi unul extrem de puternic pentru economia romaneasca. Majorarea pretului carburantilor a inceput deja, de zilele trecute, si va continua cu procente si mai semnificative, mai sustine Ion Tache. El spune ca marile companii petroliere au inceput sa termine stocurile de petrol pe care le cumparasera in vara, atunci cand titeiul era in jurul valorii de 65 de dolari pe baril.
De atunci, petrolul s-a scumpit pana la 99 de dolari, iar noile rezerve au fost cumparate la preturile majorate. Urmare a acestei situatii, majorarea preturilor cu pana la 20 de procente este inevitabila. El a mai explicat ca majorarile de preturi vor avea loc treptat, pentru ca socul sa fie oarecum atenuat, insa in mod cert, pana la finele anului, nu va mai exista carburant vandut sub pretul de 4 RON per litru.

Nicio politica pe termen lung
Declaratiile lui Ion Tache survin in contextul acuzatiilor unui fost ministru al Industriilor impotriva guvernului referitoare la faptul ca statul roman nu exercita niciuna din parghiile de care dispune pentru a influenta politica de preturi a principalului producator de carburanti din tara, OMV-Petrom. Mai mult sau mai putin politizante, asftel de asertiuni aduc in centul atentiei un lucru cert: guvernul Romaniei nu a avut si nu pare sa aiba nici in prezent o viziune pe termen lung despre cum ar putea preintampina astfel de situatii. Nu are o politica articulata de achizitii de carburanti care sa fie depozitati in rezerva strategica nationala atunci cand preturile sunt acceptabile, pentru a revinde ulterior la preturi care sa atenueze in mod real socuri de genul celui care se profileaza la acest sfarsit de an.

Context international complicat
Indicii burselor asiatice au suferit ieri scaderi puternice, reactionand negativ la cresterea pretului barilului de petrol, care s-a apropiat de pragul de 100 dolari, si la devalorizarea accentuata a monedei americane.
Indicele bursei din Hong Kong a incheiat sedinta bursiera in scadere cu 4,16%, in timp ce indicele bursei din Tokyo a pierdut 2,46%, ajungand la cel mai scazut nivel din ultimele 16 luni. Indicele bursei din Seul a avut o scadere de 3,5%, cea mai mare din ultimele trei luni. “Este in continuare prea multa incertitudine in Statele Unite si pe pietele locale”, a spus, la Hong Kong, Howard Gorges, vicepresedintele South China Securities.
Pretul barilului de petrol a depasit azi pentru prima data nivelul de 99 dolari pe pietele asiatice, atingand un nou record de 99,29 dolari, in timp ce dolarul s-a devalorizat pana la cel mai scazut nivel fata de moneda europeana, de 1,4855 dolari pentru un euro.
Cele doua fenomene, care se alimenteaza reciproc, sunt rezultatul convergentei mai multor factori, dintre care cel mai important este, fara indoiala, criza imobiliara din SUA, care a avut reverberatii majore si pe pietele bancare din Europa si Asia, determinand investitorii sa evite dolarul si sa se orienteze spre aur si monezi stabile precum yenul nipon, si el aflat la cote inalte fata de biletul verde, euro sau francul elvetian. poate ca nici pentru Romania n-ar strica o regandire in acelasi sens, a structurii rezervei internationale, oreientata in prezent exclusiv spre euro (75 la suta) si dolar (25 la suta).

SURSA: cronica romana

Posted in Etichete: | 0 comentarii

RCA va costa cu pana la 30% mai mult din 2008

Posesorii de autoturisme vor plati mai mult pentru asigurarea de raspundere civila auto (RCA), din cauza cresterii numarului de daune si a majorarii preturilor la piesele de schimb.
Anul 2008 vine cu tarife mai mari la RCA. Scumpirea politei nu este insa uniforma pe toata piata, fiecare companie de asigurare avand propria ei politica de preturi. Astfel, unele dintre companii urca tarifele cu 6-7% in cazul autoturismelor, iar altele, cu 10-30%. Spre exemplu, acelasi autoturism avand o capacitate cilindrica de 1.401-1.600 de centimetri cubi poate fi taxat cu 348 lei/an la o companie sau cu 384 lei/an la un alt asigurator. Motivele scumpirii sunt insa aceleasi, indiferent de companie. “Prima este insuficienta pentru a putea acoperi nivelul daunelor, care sunt din ce in ce mai frecvente. Aceasta, in conditiile in care parcul auto se mareste, iar infrastructura de transport este subdimensionata”, ne-a declarat Eduard Citu, broker de asigurari in cadrul companiei International Insurance Broker. La acestea se mai adauga inca o cauza, deloc de neglijat. “Piesele de schimb si manopera se scumpesc de la un an la altul”, adauga Citu. Cu aceste argumente, fiecare asigurator si-a afisat deja lista de tarife valabile anul viitor.
Astfel, la Asirom, soferii de sex masculin vor plati tarife cu 6-7% mai mari, in functie de capacitatea cilindrica a masinii. In schimb, politele incheiate de persoanele de sex feminin se vor scumpi cu 5-6%, femeile beneficiind, de altfel, si de tarife mai mici fata de sexul opus. O majorare mai mare va practica Unita, care de anul viitor va scumpi politele incheiate pentru autoturismele cu capacitate cilindrica de pana la 1.200 centimetri cubi, cu aproximativ 10%. Posesorii de masini cu o capacitate cilindrica cuprinsa intre 1.201 si 1.400 cmc vor plati cu 8,5% mai mult fata de anul acesta. Cresteri mai mari, de aproximativ 15%, va aplica la polite compania Omniasig. Si la Clal, primele de asigurare vor creste de anul viitor cu aproximativ 20%. ABC Asigurari va creste insa tarifele cu 30%, polita platita de o persoana fizica pentru un autoturism cu o capacitate cilindrica de 1.600 cmc ajungand la 565 lei. Desi majoritatea asiguratorilor aplica din 2008 cresteri de tarife la RCA, sunt si companii care nu vor umbla la pret, cum este cazul Asitrans.
Nu toate companiile au notificat Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) asupra modificarilor de tarife, ci numai sapte, dupa cum ne-au declarat oficialii Comisiei.

Nu toti asiguratorii s-au reautorizat pentru RCA
Chiar daca toti asiguratorii si-au postat pe paginile de web tarifele valabile in 2008 pentru politele RCA, nu acelasi lucru se poate spune in privinta reautorizarii. CSA a aprobat, pana acum, mentinerea autorizatiei de practicare a asigurarii obligatorii RCA pentru zece companii. Pe lista valabila anul viitor se afla Generali Asigurari, Omniasig, Asitrans, Asirom, Astra, Ardaf, Asiban, Allianz-Tiriac Asigurari, BCR Asigurari si BT Asigurari. Sunt asteptate ABC Asigurari, Interamerican, OTP Garancia Asigurari, Unita, Clal si Carpatica.

 

SURSA: gandul

Posted in Etichete: | 0 comentarii

Lucrarile la centura Oradei au incetat dupa o saptamana de la incepere

Deschis saptamana trecuta de ministrul Ludovic Orban, santierul soselei de centura a Oradei a incremenit in urma modificarii solutiei tehnice: artera va avea patru benzi in loc de doua. Constructorii au incetat lucrul, in asteptarea reproiectarii centurii, sustinand ca nu are rost sa lucreze degeaba avand in vedere ca „totul se va modifica, inclusiv amplasamentul axului drumului“.

Posted in Etichete: | 0 comentarii

Licitatii - anunturi noi in categoria Servicii de proiectare tehnica pentru infrastructura de transport(cod:74232250-1)

Stimate(a) domn / doamna,

Aici gasiti ultimele anunturi publicate care se potrivesc cu categoriile selectate de dumneavoastra ca si domenii de interes.


Anunturi noi in COVASNA

Anunt nou de PARTICIPARE LA LICITATIE DESCHISA publicat in ALTE SURSE pentru zona COVASNA la data de 21 Noiembrie 2007

Obiectul Anuntului: Servicii de proiectare si executie de lucrari aferente proiectului de investitii, Modernizarea drumurilor forestiere
Lucrari de constructii de drumuri
Servicii de proiectare tehnica pentru infrastructura de transport

http://www.rolicitatii.ro/modules/anunturi/AddPublicView.aspx?addid=153760&did=2


Anunturi noi in PRAHOVA

Anunt nou de CERERE DE OFERTE publicat in ALTE SURSE pentru zona PRAHOVA la data de 21 Noiembrie 2007

Obiectul Anuntului: documentatie modernizare str.garbovei
Servicii de proiectare tehnica pentru infrastructura de transport
http://www.rolicitatii.ro/modules/anunturi/AddPublicView.aspx?addid=153815&did=2

Anunt nou de CERERE DE OFERTE publicat in ALTE SURSE pentru zona PRAHOVA la data de 21 Noiembrie 2007

Obiectul Anuntului: documentatie reparatie strada
Servicii de proiectare tehnica pentru infrastructura de transport
http://www.rolicitatii.ro/modules/anunturi/AddPublicView.aspx?addid=153826&did=2

Anunt nou de PARTICIPARE LA LICITATIE DESCHISA publicat in ALTE SURSE pentru zona PRAHOVA la data de 21 Noiembrie 2007

Obiectul Anuntului: Modernizarea strazii Palanca - oras Busteni, fazele SF + PT + DEE
Serviciul de proiectare are ca obiectiv modernizarea infrastructurii orasului Busteni, respectiv modernizarea strazii Palanca
Servicii de proiectare tehnica pentru infrastructura de transport

http://www.rolicitatii.ro/modules/anunturi/AddPublicView.aspx?addid=153950&did=2

Posted in | 0 comentarii

Licitatii - anunturi noi in categoria Servicii de transport de busteni(cod:77210000-5)

Stimate(a) domn / doamna,

Aici gasiti ultimele anunturi publicate care se potrivesc cu categoriile selectate de dumneavoastra ca si domenii de interes.


Anunturi noi in BUCURESTI

Anunt nou de PARTICIPARE LA LICITATIE DESCHISA publicat in ALTE SURSE pentru zona BUCURESTI la data de 21 Noiembrie 2007

Obiectul Anuntului:
Prestari servicii exploatari forestiere in parchete de produse:accidentale si igiena.
Servicii de exploatare forestiera

http://www.rolicitatii.ro/modules/anunturi/AddPublicView.aspx?addid=153750&did=2

Posted in | 0 comentarii

Licitatii - anunturi noi in categoria Servicii de consultanta in domeniul sistemelor de transport(cod:74231120-4)

Stimate(a) domn / doamna,

Aici gasiti ultimele anunturi publicate care se potrivesc cu categoriile selectate de dumneavoastra ca si domenii de interes.


Anunturi noi in CLUJ

Anunt nou de PARTICIPARE LA LICITATIE DESCHISA publicat in MONITORUL OFICIAL pentru zona CLUJ la data de 19 Noiembrie 2007

Obiectul Anuntului: consolidare versant pe drum national
http://www.rolicitatii.ro/modules/anunturi/AddPublicView.aspx?addid=153520&did=2


Anunturi noi in SALAJ

Anunt nou de CERERE DE OFERTE publicat in ALTE SURSE pentru zona SALAJ la data de 21 Noiembrie 2007

Obiectul Anuntului: Servicii de inginerie rutiera
http://www.rolicitatii.ro/modules/anunturi/AddPublicView.aspx?addid=153470&did=2

Posted in | 0 comentarii

Licitatii - anunturi noi in categoria Servicii de transport de deseuri(cod:90121200-3)

Stimate(a) domn / doamna,

Aici gasiti ultimele anunturi publicate care se potrivesc cu categoriile selectate de dumneavoastra ca si domenii de interes.


Anunturi noi in GIURGIU

Anunt nou de PARTICIPARE LA LICITATIE DESCHISA publicat in ALTE SURSE pentru zona GIURGIU la data de 21 Noiembrie 2007

Obiectul Anuntului: Inchirieri de utilaje
Contractul/le consta in prestari de servicii cu mijloace mecanizate(utilaje), in punctele de lucru stabilite in cadrul serviciilor autoritatii contractante.
Inchiriere de vehicule de transport de marfuri cu sofer
Inchiriere de utilaje si de echipament de constructii si de lucrari publice cu operator
Servicii de colectare a deseurilor
Servicii de transport de deseuri

http://www.rolicitatii.ro/modules/anunturi/AddPublicView.aspx?addid=153782&did=2

Posted in | 0 comentarii

Licitatii - anunturi noi in categoria Vehicule pentru transportul deseurilor menajere si al apelor reziduale(cod:34144500-3)

Stimate(a) domn / doamna,

Aici gasiti ultimele anunturi publicate care se potrivesc cu categoriile selectate de dumneavoastra ca si domenii de interes.


Anunturi noi in VASLUI

Anunt nou de CERERE DE OFERTE publicat in ALTE SURSE pentru zona VASLUI la data de 21 Noiembrie 2007

Obiectul Anuntului: achizitionarea unei autoutilitare second- hand basculabila , capacitate
3,5 t
Vehicule de colectare a deseurilor menajere
http://www.rolicitatii.ro/modules/anunturi/AddPublicView.aspx?addid=153745&did=2

Posted in | 0 comentarii

Licitatii - anunturi noi in categoria Servicii de transport terestru si prin conducte(cod:60000000-8)

Stimate(a) domn / doamna,

Aici gasiti ultimele anunturi publicate care se potrivesc cu categoriile selectate de dumneavoastra ca si domenii de interes.


Anunturi noi in DOLJ

Anunt nou de PARTICIPARE LA NEGOCIERE ACCELERATA publicat in ALTE SURSE pentru zona DOLJ la data de 21 Noiembrie 2007

Obiectul Anuntului: SERVICII DE INCHIRIERE VEHICULE INDUSTRIALE CU SOFER, PENTRU ACTIVITATI DE DESZAPEZIRE IN IARNA 2007-2008
ACHIZITIE DE VEHICULE INDUSTRIALE, PE LOTURI, IN FUNCTIE DE ACTIVITATEA PE CARE O PRESTEAZA
Inchiriere de vehicule industriale cu sofer

http://www.rolicitatii.ro/modules/anunturi/AddPublicView.aspx?addid=153794&did=2


Anunturi noi in GIURGIU

Anunt nou de PARTICIPARE LA LICITATIE DESCHISA publicat in ALTE SURSE pentru zona GIURGIU la data de 21 Noiembrie 2007

Obiectul Anuntului: Inchirieri de utilaje
Contractul/le consta in prestari de servicii cu mijloace mecanizate(utilaje), in punctele de lucru stabilite in cadrul serviciilor autoritatii contractante.
Inchiriere de vehicule de transport de marfuri cu sofer
Inchiriere de utilaje si de echipament de constructii si de lucrari publice cu operator
Servicii de colectare a deseurilor
Servicii de transport de deseuri

http://www.rolicitatii.ro/modules/anunturi/AddPublicView.aspx?addid=153782&did=2

Posted in | 0 comentarii

Licitatii - anunturi noi in categoria Autovehicule pentru transportul de marfuri(cod:34130000-7)

Stimate(a) domn / doamna,

Aici gasiti ultimele anunturi publicate care se potrivesc cu categoriile selectate de dumneavoastra ca si domenii de interes.


Anunturi noi in BUCURESTI

Anunt nou de PARTICIPARE LA LICITATIE DESCHISA publicat in ALTE SURSE pentru zona BUCURESTI la data de 21 Noiembrie 2007

Obiectul Anuntului: - furnizarea de tractoare rutiere cu echipamente
-furnizarea a 3 tractoare rutiere cu echipamente, conform cerintelor din Caietul de Sarcini;-scolarizarea personalului C.N. A.I.H.C.B. S.A ce exploateaza, intretine si repara utilajele la sediul autoritatii contractante pentru:- Exploatare - 5 persoane;- Intretinere si reparatii - 3 persoane;Scolarizarea se va efectua la receptia finala a produselor.Pentru persoanele instruite se va emite un atestat.
Utilaje de imprastiere a pietrisului
Pluguri pentru zapada
Echipament de intretinere a terenurilor
Maturi si perii de diverse tipuri

http://www.rolicitatii.ro/modules/anunturi/AddPublicView.aspx?addid=153951&did=2

Posted in | 0 comentarii

Licitatii - anunturi noi in categoria Autovehicule pentru transportul a 10 sau mai multe persoane(cod:34120000-4)

Stimate(a) domn / doamna,

Aici gasiti ultimele anunturi publicate care se potrivesc cu categoriile selectate de dumneavoastra ca si domenii de interes.


Anunturi noi in CONSTANTA

Anunt nou de CERERE DE OFERTE publicat in ALTE SURSE pentru zona CONSTANTA la data de 21 Noiembrie 2007

Obiectul Anuntului: furnizare autocar varianta turist pentru primaria municipiului medgidia
Autocare
http://www.rolicitatii.ro/modules/anunturi/AddPublicView.aspx?addid=153688&did=2

Posted in | 0 comentarii